Изработка на сайт и софтуер по поръчка - ClearWare ООД
 
 

ClearWare ООД > За нас > Технологии

Технологии

Качеството, гъвкавостта, бързината и сигурността са основните ни приоритети в разработката на софтуер. И за да можем да сме еднакво добри без значение какъв е продукт и каква е избраната реализация. За целта сме разработили собствен софтуерен фреймуърк за уеб-базирани проекти, който ни помага да предлагаме еднакво качество за всички проекти и клиенти.

Услугите по разработка на софтуер, който извършваме могат да бъдат разделени на три основни групи – разработка на десктоп софтуер, разработка на софтуер за мобилни устройства (мобилен софтуер) и разработка на уеб-базиран софтуер и уеб сайтове.

При разработка на десктоп софтуер използваме основно езиците за програмиране Java, C# и C++. До момента имаме реализирани 5 големи десктоп приложения, включително Интернет спайдъри, Офис система за управление на агенция за недвижими имоти, складов софтуер и други, но поради огромните възможности, който предлагат модерните уеб-базирани технологии, все повече клиенти предпочитат да мигрират и разработват уеб-базирани приложения.

Мобилен софтуер до момента сме разработвали основно като част от големи проекти, за да позволим дистанционен достъп. В момента се обмисля разработка на изцяло мобилен софтуер.

Предвид огромното търсене на уеб-базиран софтуер и уеб сайтове сме специализирали в разработката на точно такива продукти. Създали сме собствена софтуерна платформа (фреймуърк), който ни позволява бързо и качествено да разработваме дори много сложни приложения и сайтове. Той е гъвкав и е проектиран така, че да може лесно да бъде имплементиран всички популярни езици за уеб-програмиране. Целта на създаването на този фреймуърк е да можем гъвкаво да реализираме уеб проекти на всеки език за програмиране, в зависимост от конкретните изисквания към проекта.

Следва кратка техническа информация за фреймуърка:

Изграден е според стандарта MVC, като всяка от частите на му е независима от езика за програмиране. Реализиран е в обектно-ориентиран и процедурен вариант, в зависимост от езика за програмиране. До момента сме имплементирали фреймуърка на езиците PHP, PERL, Java и дори C++ в комбинация с бази данни като MySQL, PostgreSQL, Oracle и различни noSQL проекти (Cassandra, MongoDB, Redis и др). Основна част от фреймуърка е XML, което позволява лесна връзка с други системи и десктоп приложения, системи за плащане и други.